Ting å gjøre i Trondheim

Midt-Norges hovedstad byr på mer enn RBK og Nidarosdomen. Her er 5 ting du kan gjøre når du besøker Trondheim:

Munkholmen
På sommeren kan du ta båten fra Ravnkloa ut til øya Munkholmen midt i Trondheimsfjorden. Øya har gjennom historien blitt brukt både som kloster og fengsel. Veldig gode bademuligheter. Det ligger også en restaurant på øya.

Tyholttårnet
Ikke akkurat Eiffeltårnet, men ønsker du panoramautsikt over byen er det omlag 80 meter høye tårnet et godt valg. Egon har en av sine restauranter nettopp her. På øverste etasjen er du 75 meter over bakken og kan innta et godt måltid mens du i ro og mak kan se ut over byen.

Bakklandet
Fra sentrum av Trondheim kan du spasere over Nidelven (Gamle Bybro) til bydelen Bakklandet. Her finner du gammel inntakt trehusbebyggelse og mengder av koselige kafeer.

Vitenskapsmuseet
Byen har flere museer, og et av disse er Vitenskapsmuseet. Her kan du se flere natur- og kulturhistoriske samlinger og utstillinger. Samlingen av utstoppede dyr er spesielt populær om man har med seg barn på reisen. Spesielt populært er den 9,2 meter lange blekkspruten som ble skylt land på Randheimsfjæra i 1954.

Pirbadet
Når vi først nevner barn på ferie i Trondheim, så kommer vi ikke utenom Pirbadet. Som navnet antyder ligger badet på Piren i byen. Et moderne badeland med gigantisk vannrusjebane, bølgemaskin og mye annet moro for både store og små.