Sjøørretfiske

Sjøørretfiske

Langs Norgeskysten er det fine muligheter for å fiske sjøørret. Dette fisket har de siste årene blitt veldig populært også fra land.

Fra Mars/April er mulighetene gode for å få den ettertraktede sjøørreten på kroken i sjøen. Sjøørreten er sulten etter vintermånedene og i denne perioden foregår de store børstemarksvermingene og det er stor tilgang på småfisk langs land. Fisken står ofte svært nære land så det kan være lurt å stå et stykke fra vannet og ta de første kastene derfra.

Fine fiskesteder er ved munningen av elver (NB! det er regler på hvor nære selve munningen du har lov til å stå), og steder med sand- og leirebunn. Det er mange myter forbundet med dette fisket, men tidlig om morgenen og sent om kvelden, pleier å være gode tider å fiske på. Det kan være lurt å ikke ta for mange kast på et sted før du flytter på deg. På den måten får du fisket over et større område, og høyner sjansene dine til å få fisk.

De fleste fisker med lange slanke sluker som imiterer sild og tobis. Jeg har personlig god erfaring med Møresilda. Ellers vet jeg at noen sverger til dupp og silde- eller makrellfileter. Sluken skal sveives inn med relativt høy hastighet, men varier gjerne med små stopp og rykk.

Norgesrekorden på sjøørret er på hele 13,2 kilo, og ble satt av Sigmund Johansen helt tilbake i 1975. Så hva venter du på? Kom deg ut å fisk! Lykke til!

Ligger også under: ,