Kongeparken

Landets eneste temapark med egen sjokoladefabrikk, Skandinavas lengste bobbane, og Norges høyeste karusell + en av de 5 mest besøkte parkene i landet.

(Sist oppdatert 15.mai 2010).

Ta med hele familien til Kongeparken

Book din opplevelsespakke med overnatting på www.kongeparken.no eller 815 BAMSE (81522673)

Er du tøffelhelt eller Kongsemne? I år kommer Kongeparken med tre nyheter: Tiltetårnet, Kongen på Haugen og opplevelsen Sverd i Stein. Nytt er også 3 nye show og et nytt middelalderområde.

Nytt temaområdet – kom rett inn i middelalderen

I år får Kongeparken et helt nytt middelalderområde. Her kan du oppleve to av parkens nyheter – Tiltetårnet og Kongen på Haugen. I Tiltetårnet blir du skutt til værs før du raser i full fart ned igjen, samtidig som alt vakler til den ene og den andre siden. Tiltetårnet er den første attraksjonen i sitt slag i Skandinavia og laget av ABC Rides i Sveits.

Den andre nyheten er Kongen på Haugen. Her finner du et kjempemessig klatrefjell for store og små. Er du tøffelhelt eller kongsemne? Har du krefter og kløkt som skal til for å løfte Bamsekongens sverd ut av steinen? I år kan du prøve deg i opplevelsen Sverd i Stein med mulighet til å vinne hele kongeriket attpå.

Middelalderen

Av andre opplevelser i det nye middelalderområdet finner du Slottet – Norges eneste berg og dalbane med snurrende gondoler. Med en hastighet på nesten 70 km i timen er det klart for en forrykende reise i krappe svinger, plutselige fall og svimlende fart inn og ut av Slottet. Vognene snurrer uavhengig av hverandre slik at du aldri vet hvordan det vil ende i Norges nyeste berg-og-dal-bane. I tilegg finner du også Vepsen som var den store nyheten i 2009. Fly 15 meter til værs, føl 3,5 G på kroppen når du raser ned- over mot bakken. Du vil rotere 360 grader, aldri helt sikker på om du fyker bakover, fremover eller til siden.

3D kamera til gratis utlån

Nå kan du forevige dine minner fra besøket i Kongeparken i 3D. I Fuji Smil med Meg kan du låne gratis 3D digitalkamera og du vil se bildene dine i 3D rett på kamerat. Vi laster opp bildene i din egen fotofolder hvor du kan dele både 3D og vanlige bilder med venner og familie.

Kongeparken er et eldorado for hele familien – lag din egen sjokolade i Freia Sjokoladefabrikk, kjør Norges lengste bobbane på over 1000 m eller opplev Norges eneste berg-og-dal-bane med snurrende gondoler i Slottet. Kongeparken er et eget rike for alle som liker kiling i magen, magi og spenning. Parken byr på over 40 attraksjoner og opplevelser. Du finner Kongeparken langs E-39 10 min fra Sandnes og 20 min fra Stavanger.

Book din opplevelsespakke inklusiv
overnatting på www.kongeparken.no
eller 815 BAMSE (22673)
www.kongeparken.no

For mer informasjon se www.kongeparken.no