Fluefiske etter ørret

Både sluk og mark er veldig effektivt etter ørret, men de aller fleste fluefiskere sier at dette er det klart mest spennende fisket.

Når du fisker med flue kommer det så mange andre aspekter du må ta hensyn til, og gjør fisket mer interessant. Hvilken føde spiser ørreten nå? Har jeg noe i flueboksen som ligner? En fluefisker uttalte engang: «Når jeg fisker med flue føler jeg på en måte at jeg har lurt fisken mer i forhold til vanlig slukfiske». Binding av egne fluer er dessuten en kjempefin vintersyssel mens du venter på at sesongen skal komme igang.

Den største baugen for de fleste nybegynnere er selve kasteteknikken. Dette er ikke så vanskelig å lære seg som mange tror. Det finnes både kurs du kan melde deg på og det finnes en rekke DVD’er og litteratur om emnet. Det trenger heller ikke være så dyrt å kjøpe seg en ok nybegynnerpakke med stang, snelle, snøre og et greit basisutvalg av fluer.

Prøv fluefiske, du vil garantert ikke angre om du er interessert i fiske fra før! Vi tar dog inten ansvar om du skulle bli alvorlig bitt av basillen 😉

Ligger også under: ,