Fiske Torsk

Torsken er en ettertraktet fisk som finnes langs hele kysten vår.

Det hvite fiskekjøttet kan tilberedes på utallige måter. Smaken er veldig nøytral slik at det tar lett til seg andre smaker. Min personlige favoritt er nytrukken torsk trukket i godt saltet vann servert med mengder av sprøstekt bacon sammen med potet og gulrot. Det smaker også fortreffelig med ovnsbakt Torsk.

Her har du noen gode råd enten du fisker fra land eller båt.

Fiske torsk fra båt

Typiske grunner er fine steder å fiske. Torsken står stort sett på bunnen og derfor må du «pilke» etter den. Slipp sluken helt til bunns, og trekk inn ca en halvmeter med snøre. Rykk i snøret, og vent ca 10 sekunder før du rykker igjen og gjentar prosessen inntil du forhåpentlig får fisk…. Går det veldig lang tid uten at du kjenner antydning til napp flytter du båten til et annet sted.

Fiske torsk fra land

Fra land er det selvsagt vanskeligere å pilke, men her benytter du så og si samme prinsipp. Bruk ei lang fiskestang og kast sluken så langt du klarer. La sluken synke til bunns. Trekk inn litt snøre, og rykk/pilk slik du gjorde i eksemplet over. Deretter trekker du inn litt snøre slik at du når bunnen litt nærmere deg selv. Så tar du en nytt rykk og sveiver inn litt mer. Når sluken begynner å nærme seg land trekker du inn hurtig for ikke å sette fast i tang og lignende.

Slukvalg

Torsken tar det meste, men den er veldig glad i krabber. Så sluker som imiterer dette fungerer bra. Ellers har jeg god erfaring med typiske sildesluker som Stingsilda, Møresilda og Svenskpilk.

Lykke til, og skitt fiske!

Ligger også under: , ,