Bilferie i Norge

Ønsker du å få oppleve så mye som mulig av det Norge har å by på er bilferie den beste løsningen.

Den åpenbare fordelen med å reise med bil er jo friheten til å flytte seg fra sted til sted og få en variert og opplevelsesrik ferie. Norge har hele 430 kommuner, alle med sitt eget særpreg og karakter. I tillegg finnes det overnatting tilgjengelig de aller fleste plasser.

Enten kan du ta ferien på sparket og kjøre dit det faller deg inn fra dag til dag, eller så kan du sette deg et spesifikt mål på turen. Hvorfor ikke gjøre som de utenlandske turistene, å sette Norkapp og Nordkappklippen som mål? Start turen i Steinkjer og følg «Norges vakreste vegstrekning» kystriksveien helt til Bodø. Her kan du ta avstikkere til Vegaøyene og Ylvingen hvor NRK serien med samme navn ble spilt inn.

Kjører du videre nordover kommer du til øyriket Lofoten med sin råe og ville natur. Overnatt noen dager i en av de tradisjonelle rorbuene og kjenn på kystlivet. Rett nord for Lofoten finner du vakre Vesterålen før du kommer inn i Troms fylke. Her kan du velge om du vil besøke «Nordens Paris» Tromsø, eller benytte mulighetene til villmarksliv i Indre Troms. Øvre Dividalen nasjonalpark ligger helt på grensa mot Sverige, og er område med urørt natur og svært gode muligheter for fiske etter ørret og røye.

Vel fremme i Finnmark og Nordkapp kommune kan du feks. overnatte i Honningsvåg som er fint utgangspunkt for utflukt til Nordkappklippen og Knivskjelodden (som er det virkelige Europas nordligste punkt).

Ligger også under: ,